Ciorbă cu perișoare de pește

foto: Mihai Nicolae

Ciorbă cu perișoare de pește

Rețetă de Cornelia Burlă, Piatra Neamț, jud. Neamț

Preț: 19 lei-8 porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 50 minute

Îți trebuie: ■ 1 kg pește ■ 1 morcov ■ 1 ceapă ■ 1 rădăcină pătrunjel ■ 1 ardei gras roșu ■ 1 pahar suc de roșii ■ 1 linguriță condiment vegetal ■ 1 lingură griș ■ 2 linguri făină ■ 2 linguri ulei ■ 2 cartofi ■ borș de putină ■ leuștean ■ pătrunjel frunze ■ piper ■ sare

Pregătești așa: Cureți zarzavatul și îl tai mărunt, iar cartofii îi tai cubulețe. Le călești puțin în 2 linguri de ulei. Adaugi roșiile sau sucul de roșii, apoi presari sare, piper și condiment vegetal. Lași să fiarbă. Desfaci fileurile de pește și le dai împreună cu o ceapă prin mașina de tocat. Amesteci pasta de pește cu sare, piper, făina, grișul și formezi perișoarele. Când ciorba dă în clocot, pui perișoarele și lași să fiarbă la foc mic. Când sunt fierte, adaugi borșul (fiert în prealabil) și mai dai un clocot. Dai apoi oala deoparte și presari verdeața tocată. Este o ciorbă gustoasă, iar perișoarele îi vor accentua gustul. Sucul de roșii este indicat să fie pregătit în casă, pentru o aromă mai intensă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!