Stela Dinu, Pitești
3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- ulei
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- borș
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
Îți trebuie pentru găluște:
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 1 lingură apă
Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat.
am si eu o reteta, cum pot sa o inscriu in concurs?