Ciorbă cu găluște de ficat


Liliana Petra, loc. Toaca, jud. Mureș

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie:

  • 1 bucată os de vită
  • 1 ficat vită
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 2-3 linguri făină
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • smântână
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 1 țelină

Pregătești așa:
Faci o supă din osul de vită împreună cu rădăcinile. Le lași să fiarbă 40-50 minute, după care le strecori. Iei ficatul de vită și îl treci prin mașina de tocat. Îl amesteci cu oul crud, sare, piper proaspăt măcinat. Adaugi făină, atât cât îți trebuie ca să se lege compoziția.
Supa strecurată o pui din nou la fiert cu o ceapă crăpată în patru. Când începe să clocotească pui cu lingura din compoziția de ficat, mici găluște. Lași să fiarbă. Acrești cu zeama de la o lămâie și dregi cu smântână. Deasupra poți să presari pătrunjel tocat mărunt.

Add Comment