3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
1 păstârnac
ulei
boia de ardei dulce
sare
piper
borș
1 ceapă
pătrunjel verde
Îți trebuie pentru găluște:
1 ceapă
1 lingură făină
1 lingură apă
Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat.
Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae