Ciorbă cu dovlecei a la grecque

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1,5 kg dovlecei proaspeți
150 g ceapă
50 ml ulei
3 gălbenușuri
2 l supă de oase
200 ml smântână
50 g făină
50 g orez
100 g lămâie
150 g morcovi
100 g țelină rădăcină
100 g pătrunjel și păstârnac
50 g mărar verde
Pregătești așa:
Cureți și speli dovleceii, apoi îi tai în cuburi. Morcovii, țelina, pătrunjelul și păstârnacul le cureți, le speli și le tai mărunt. Orezul, ales de impurități, îl speli în mai multe ape, îl fierbi și îl răcești sub curent de apă.
Într-un vas, fierbi supa de oase împreună cu morcovii, țelina, pătrunjelul, păstârnacul și ceapa, care au fost înăbușite în ulei și puțină apă. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi dovleceii, orezul și liezonul care se prepară din gălbenușuri, făină, smântână (grecii preferă iaurtul) și zeama de lămâie.
Fierbi ciorba încă 10 minute și potrivești gustul de sare. La final, adaugi mărarul verde, tocat mărunt.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Maria Angelica Trică, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Pentru un borș de legume deosebit, intră aici.

Add Comment