Ciorbă ardelenească din picioare de porc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
700 g picioare de porc
1 ceapă
1 morcov
1 pătrunjel
1 țelină mică
2 linguri orez
1 legătură pătrunjel
1 legătură tarhon
1 gălbenuș
sare
oțet
2 linguri smântână
1 lingură făină
Pregătești așa:
Pârlești picioarele de porc la flacără (dacă este nevoie), le cureți, le speli bine, apoi le pui la fiert în 3 litri de apă cu sare. Iei spuma de câte ori este nevoie. Când picioarele sunt aproape fierte, adaugi zarzavaturile curățate și tăiate fideluță. Continui fierberea până când carnea este bine fiartă și se desprinde de pe oase. Scoți picioarele și le cureți de carne. Orezul, ales și spălat, îl fierbi pe jumătate, îl scurgi de apă și îl pui în oala de ciorbă, să fiarbă cu zarzavatul.
Într-un castron, amesteci făina cu gălbenușul și smântâna, subțiezi cu puțină zeamă și torni în ciorbă, amestecând. Mai fierbi câteva minute, adaugi 1/2 din tarhonul tăiat mărunt și acrești totul cu oțet, după gust. Pui bucățile de carne și mai dai un clocot. Presari restul de tarhon și pătrunjelul tocat mărunt și servești cu pâine prăjită.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Iată aici o altă ciorbă din zona Ardealului.

Add Comment