Ciorbă ardelenească de oase afumate

Prepară ciorba ardelenească de oase afumate după această rețetă și vei da pe spate întreaga familie! E absolut delicioasă!

Îți trebuie:

1 kg oase afumate de porc

1 l borș

2 cepe mari

2 morcovi mari

1 ceașcă orez

300 ml smântână grasă

3 gălbenușuri

sare și piper

pătrunjel

Pregătești așa:

Se spală bine oaselele afumate și se pun la fiert. După fierberea în prima apă, se îndepărtează spuma, se scurg și se pun iar la fiert în apă curată.

Se toacă ceapa mărunt, se dă morcovul pe răzătoare și se adaugă împreună cu orezul la fiert. Se condimentează cu sare și piper. Se fierbe borșul separat și apoi se adaugă peste restul ingredientelor.

Se amestecă bine smântâna cu gălbenușurile de ou și un praf de piper și apoi se adaugă peste borș. Se mai lasă ciorba să dea un clocot, iar la final se presară pătrunjel tocat mărunt.

Poftă bună!

 

Încearcă și: Supă de vită cu chimen

Încearcă și: Ciorbă de legume dreasă cu smântănă

 

 

 

Rețetă de Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanța

Foto: Ciorbă ardelenească de oase afumate – foto cititor – Arhivă Burda România

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!