Ciorbă ardelenească cu cartofi și carne afumată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
5-6 l apă
500 g cartofi
oase afumate (cu carne)
3-4 morcovi
2 bucăți pătrunjel
1 păstârnac sau 1 țelină mică
borș
verdeață
2-3 linguri bulion
ulei
2 linguri făină
Pregătești așa:
Fierbi întâi carnea afumată (oasele). Pui apoi legumele tăiate cubulețe, iar la urmă, cartofii (tăiați bucăți). Adaugi și borșul fiert separat, iar la final verdeță tocată, după preferință.
Suplimentar, poți pune puțin tarhon tocat mărunt. Adaugi și bulionul și faci un rântaș din 50 ml ulei și 2 linguri de făină. Pui rântașul în ciorbă și amesteci.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Elena Popa, Spania

Pentru că se apropie sezonul rece, intră aici și încearcă rețeta de ciorbiță.

Add Comment