„Cappuccino” de mazăre cu mentă

Mai jos vă prezentăm o supă foarte bună pentru zilele de vară, pe care noi am denumit-o „Cappuccino„ de mazăre cu mentă. La această supă vom folosi menta din belșug, de aceea vă propunem să aflați câte ceva despre aceasta.
Presupusa origine a mentei s-ar afla în Asia și în bazinul mediteranean. Există dovezi că romanii ar fi gătit cu mentă, iar o legendă greacă spune că Hades, zeul lumii subpământene, s-ar fi îndrăgostit de o nimfă, iar soția lui, Persefona, aflându-le taina, ar fi transformat-o pe frumoasă în această plantă măruntă, astfel încât toată lumea să o poată călca în picioare. Frunze de mentă au fost găsite și în piramidele egiptene. În familia botanică Lamiaceae, mai bine de 18 varietăți de mentă și 11 hibrizi împart aroma asemănătoare și un nume generic.
Indiferent de varietate, menta poate fi aliatul bucătarului, la orice oră din zi. Dacă un smoothie pregătit la prima oră a dimineții primește atingerea frunzelor de mentă, își mărește efectul de energizare.
Din frunzele de mentă se pregătește un sos asemănător cu pesto, utilizat la marinarea sau asezonare cărnii pentru friptură. Orezul cu mentă face parte din bucătăria portugheză, în timp ce în bucătăria arabă, frunzele asezonează bobițele de cușcuș ori salatele cu năut.

cappuccino de mazare

Foto: „Cappuccino” de mazăre cu mentă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
400 g mazăre congelată
2-3 cartofi
450 ml supă de legume
200 ml smântână pentru gătit
sare, piper verde
100 g iaurt natural
2 linguri lapte
4 linguri mentă tocată
1 strop de lichior de mentă
4 fire de mentă
1 strop de sos tabasco
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi speli și îi tai bucăți. Pui într-o cratiță mazărea congelată și cartofii, adaugi supa de legume și fierbi totul 15-20 de minute. Bați bine smântâna. Iei supa de pe foc și o pasezi în blender. O condimentezi după gust cu sare, piper și sos tabasco. Amesteci iaurtul cu laptele, apoi înglobezi compoziția în supă.
Mai condimentezi încă o dată, după care pui menta tocată și lichiorul de mentă. La final, decorezi supa cu frunzulițe de mentă, iar deasupra așezi câte un moț de smântână.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Ștefania Lascu, București

Încearcă rețeta de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!