Borș de spanac, cu pui afumat

Un Borș de spanac, cu pui afumat este un deliciu, mai ales că în această perioadă (aprilie-mai) se găsește din belșug în piețe și avem de unde alege. Să aflăm câte ceva despre, poate pentru unii, banalul spanac.
Nu se ştie cu exactitate care este originea spanacului, însă se crede că acesta provine din vechea Persie, Iranul de azi. A ajuns apoi în India și China cunoscută aici sub numele de „Persian vegetable„ (leguma persană). În secolul al XVI-lea, spanacul era foarte apreciat la curtea regelui Franței. Să nu uităm modalitatea de a convinge copiii să mănânce spanac, de către personajul de desene animale, Popeye Marinarul.
O ciorbiță cu spanac, o mâncărică cu spanac, o plăcintă cu spanac, o brioșă cu spanac, o ruladă cu spanac, toate sunt un deliciu.

Foto: Borș de spanac, cu pui afumat

Îți trebuie:
2 kg spanac
2 morcovi
500 g cartofi
2 cepe
1 păstârnac
500 ml suc de roșii
150 ml ulei
sare și piper
400 g piept de pui afumat sau pulpe de pui afumate
1 legătură leuștean
1 legătură pătrunjel
1 1/2 l borș
Pregătești așa:
Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape și îl lași să se scurgă. Cureți și speli restul de legume. Tai cubulețe morcovul și păstârnacul, ceapa mărunt, iar afumătura fâșii. Pui la fiert 1 1/2 litri de apă. Încingi uleiul în oala pentru ciorbă și înăbuși ceapa. Când aceasta a devenit transparentă, adaugi legumele, carnea afumată și puțină apă și continui să le înăbuși împreună timp de 5 minute. Adaugi apoi spanacul tăiat fâșii înguste și stingi cu apa fierbinte.
Cureți cartofii, îi tai cuburi, îi pui în oală și lași ciorba să mai fiarbă 15 minute. Separat, fierbi borșul. Îl torni în oala cu ciorbă, împreună cu sucul de roșii. După 1‑2 minute de fierbere, sărezi ciorba după gust și stingi focul.
Presari pe deasupra leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt și servești ciorba fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită.

Rețetă de Felicia Buruiană, Poieni, com. Roșiori, jud. Bacău

Încercați și rețeta cu spanac de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!