Borș polonez cu sfeclă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
300 g coaste de vită
200 g kaizer
6 frunze de dafin
10 boabe de piper
6 boabe de ienibahar
1 linguriță semințe de fenicul
2 cepe mici
400 g rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel)
1/2 praz (partea albă)
60 g untură
400 g varză
300 g sfeclă roșie
100 g hribi uscați
200 g cârnați de casă afumați
250 g smântână
sare, piper
Pregătești așa:
Pui coastele în apă rece cu sare, dai oala la foc și lași să fiarbă 40 de minute. Înmoi ciupercile. Cureți rădăcinoasele și prazul și le tai cubulețe, pe care le călești până se înmoaie în 1/2 untură încinsă.
Adaugi kaizerul în oala cu carne, condimente, dafinul și ceapa curățată și tăiată în două; fierbi până se înmoaie carnea. Torni peste legumele călite supa de carne strecurată. Când dă în fiert, adaugi varza tăiată fideluță, sfecla curățată și tăiată cubulețe și ciupercile scurse de apă, apoi fierbi până se înmoaie legumele.
Încingi untura rămasă, călești cârnatul tăiat felii și le torni pe toate în supă. Mai fierbi 5 minute. Condimentezi cu sare și piper după gust. Oprești focul, tai carnea de vită și kaizerul bucăți mici și le pui în supă.
Servești borșul fierbinte, cu pâine de casă și smântână.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 60-70 minute
Rețetă de Sorin-Simion Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și citește articolul, nu vei regreta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!