Borș la gheață cu carne tocată

Borș la gheață cu carne tocată, rețeta pe care o prezentăm mai jos, este ușor de preparat, are un gust deosebit, iar gheața pe care o vom folosi îi dă un aspect deosebit.
Despre borș pe Wikipedia putem citi următoarele: „Borșul este o zeamă acră preparată din tărâțe de grâu sau de secară. În bucătăria românească, termenul „borș” se folosește și pentru a denumi ciorba acrită cu această zeamă.„ Cel puțin în România borșul a fost folosit de gospodine de foarte mult timp. Foarte răspândit a fost și este în Moldova, dar rețeta de preparare a borșului a fost preluat aproape în toate zonele țării.
Se spune că borșul nu iese întotdeauna acru, deoarece depinde de caracterul femeii care îl face. Dacă femeia este blajină, ori leneșă, borșul nu este tare; dacă este harnică și iute la muncă, borșul se face acru.

bors

Foto: Borș la gheață cu carne tocată – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1/4 litru borș
4 ouă
1 l lapte
2 castraveți
3 sfecle roșii
2-3 linguri carne tocată
2-3 linguri smântână
2 linguri verdeață tocată
sare
Pregătești așa:
Pui 1 l de lapte la prins (la acrit). A doua zi când laptele este prins, îl pui la gheață. Pui la fiert 1/4 litru borș cu 3 sfecle roșii rase pe răzătoare. După ce sfecla s-a înmuiat bine, o lași la răcit și o dai la gheață. Fierbi 4 ouă tari, le cojești și le tai mărunt de tot. De asemenea, tai mărunt 2 castraveți, mărar și pătrunjel.
Pui toate ingredientele în castron. Poți pune și bucățele de carne de pasăre, de vită sau de pește, fierte, pe care le tai mărunt și le pui, de asemenea, în castron. Scoți de la gheață laptele și borșul, le torni în castron și amesteci totul. Adaugi smântâna și potrivești de sare.
Pui borșul într-un castron așezat pe o tavă cu gheață, îi conferă un aspect deosebit.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Ilca Lazăr, Brașov

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!