Borș de miel

Foto: Nicolae Mihai

Rețetă de Magda Daniela Movilă, loc. Ciobanu, jud. Constanța

Preț: 32 lei-porții

Pregătire: 40 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie:
■ 1 kg carne de miel (coaste și gât)
■ 2 legături zdravene de ceapă verde ■ 1 ceașcă de orez
■ 2 gălbenușuri de ou ■ 200 g smântână
■ borș și sare după gust
■ leuștean din belșug

Pregătești așa: Tai carnea în bucăți potrivite, o pui la fiert cu puțină sare și iei spuma din când în când. Când supa este limpede, adaugi ceapa tocată mărunt și când carnea este aproape fiartă, adaugi orezul bine spălat. După ce a fiert și orezul, adaugi borșul (care a fost dat într-un clocot) și mai fierbi puțin. Separat, freci cele 2 gălbenușuri de ou cu smântâna și cu o lingură de apă rece. După ce iei ciorba de pe foc, o lași 2-3 minute, apoi adaugi smântâna cu oul și leuștean proaspăt cât de mult.

Add Comment