Borș de legume

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețetă de Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

4 porții

Pregătire: 25 minute
Fierbere: 45 minute

Îți trebuie:

2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă
2 cartofi
2 dovlecei
1 ceașcă fasole vede și mazăre
250 g roșii decojite în suc de roșii
3-4 felii de costiță afumată
1-2 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
sare
Pregătești așa:

Toate legumele le cureți și le speli. Morcovii, pătrunjelul și ceapa se toacă și le pui la fiert
într-o oală cu 2 l apă și un praf de sare. Lași să fiarbă 15 minute și după aceea adaugi fasolea verde, mazărea și cartofii tăiați cubulețe. Spumezi, acoperi cu un capac și lași să fiarbă 30 minute. Între timp tai costița în cubulețe și le prăjești. O adaugi apoi în supă, pui și dovleceii tăiați rondele și apoi roșiile tăiate cubulețe și sucul de roșii. Acrești cu Delikat Borș Magic și lași supa să fiarbă. Poți servi supa cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Add Comment