Borș de iepure

Foto: Borș de iepure – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg carne de iepure
100 g păstârnac
150 g ceapă
80 g smântână
100 g morcovi
1 l borș
40 g făină
1 rădăcină de pătrunjel
1 legătură leuștean
sare
foi de dafin
cuișoare
oțet
Pregătești așa:
Cureți carnea de vine și de pielițe. Apoi o speli bine și o opărești, după care o lași la marinat timp de 10 ore în oțet. Pui sare, foi de dafin și cuișoare.
Scoți carnea, o scurgi bine, o ștergi și o pui la fiert în 1,5 l de apă rece cu sare. Când carnea este aproape fiartă, pui ceapa tăiată fideluță, păstârnacul, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tocate mărunt.
Pui smântâna într-un castron și o amesteci foarte bine cu făina. Când carnea a fiert, torni borșul fiert separat, smântâna, apoi potrivești gustul cu sare și piper. Pui la fiert timp de 10 minute, cu focul mic. După ce oprești focul, presari leușteanul tocat mărunt.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute; Marinare: 10 ore
Rețetă de Daniela Ștefan, București

Intră aici și încearcă și această rețetă de ciorbiță.

Add Comment