foto: Mihai Nicolae
Borș de babic
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău
Preț: 21 lei-4 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 10 minute
Îți trebuie: 2 cepe roșii, 1 țelină mică, 1 morcov, 1 ardei capia, 150 g slăninuță afumată, 200 g cârnat babic, 100 g orez, 2 cartofi, 1 l borș, pătrunjel, leuștean, sare
Pregătești așa: Tragi la tigaie slăninuța și cârnații tăiați rondele. Pui la fiert legumele tăiate mărunt. Separat, fierbi cartofii cu orezul. După ce s-au fiert legumele, adaugi slăninuța, babicul, orezul și cartofii. Separat, fierbi borșul și acrești. Adaugi sare după gust și mai lași să dea un clocot. Iei oala de pe foc și pui pătrunjelul și leușteanul tocate. Pui capacul și mai lași 5 minute, înainte de a fi servit.