Borș cu broccoli și curcan

Borș cu broccoli și curcan, o bogăție de nutrienți în fiecare porție, adecvată în orice dietă.
Vom folosi pentru această rețetă semințe de coriandru. Vă oferim câteva informații despre coriandru, această plantă ușor de recunoscut prin mirosul lui deosebit. Crește pe suprafețe mari în Europa, India, Africa de Nord având flori albe sau roz și fructe bogate în uleiuri eterice. Datorită acestor uleiuri, semințele uscate de coriandru sunt întrebuințate în industria farmaceutică. De la plantă, ca și condimente se folosesc frunzele, care au o aromă citrică, dar și semințele care au gust de nucă.
De cele mai multe ori, ca și condiment, semințele de coriandru se folosesc în combinație cu alte condimente. Semințele de coriandru sunt folosite la produsele de patiserie, soruri, cârnați, preparate cu carne, legume și linte. Există două tipuri de coriandru: european și oriental. Coriandrul european are semințe mai mici, mai închise la culoare, cu un gust  ușor picant. Coriandrul oriental este de culoare bej și are aromă delicată și fructată.

bors

Foto: Borș cu broccoli și curcan – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g piept de curcan
1 mănunchi de broccoli (circa 300 g)
2 morcovi
1/2 ardei roșu
1/2 rădăcină mică de țelină
2 tulpini de țelină cu frunze
1 l supă de oase de curcan sau supă de legume
200 ml borș
1 legătură pătrunjel verde
sare
semințe de coriandru fin măcinate
piper alb proaspăt măcinat
Pregătești așa:
Tai pieptul de curcan în cubulețe pe care le fierbi în apă cât să le acopere.
Când carnea e aproape fiartă, cureți legumele și le speli. Tai morcovii și tulpinile de țelină în rondele fine, ardeiul și rădăcina de țelină cubulețe. Adaugi în vas supa fierbinte, apoi legumele tăiate, frunzele de țelină fin tocate, puțină sare, coriandru, iar după 5 minute de fierbere, buchețele de broccoli.
Sărezi ciorba după gust, o acrești cu borșul în prealabil fiert și servești porțiile presărate cu pătrunjel fin tocat.

Pregătire 10 minute; Fierbere 50 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!