Ajiaco de Santa Ferenan (Supă de cartofi și pui)

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg cartofi
2 porumbi pentru fiert (știuleți)
2 bucăți de piept de pui
1 gulie
1 pahar cu smântână
sare, piper
frunze de pătrunjel
Pregătești așa:
Pui a fiert apa pentru supă, adaugi pieptul de pui tăiat în bucăți mai mici și porumbul tăiat rondele. Cureți gulia și cartofii, le tai în cubulețe și le adaugi în supă. Lași să fiarbă, până când carnea începe să se înmoaie. Presari piper alb și sare, după gust.
Lași supa la fiert, până ce cartofii se fierb foarte bine și se sfărâmă. Timpul de fierbere este de aproape 2 ore. Când este gata, presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Servești supa cu smântână.

Pregătire: 35 minute; Fierbere: 2 ore
Rețetă de Paula-Iulia Peșteșan, com. Cenad, jud. Timiș

Intră aici și încearcă o altă rețetă de supă delicioasă.

Add Comment