Supă și ciorbă cu legume, foarte sănătoase după o perioadă în care am consumat multe preparate cu carne. Anume: Supă de mazăre cu cartofi și Ciorbă de dovlecei.
Foto: Supă de mazăre cu cartofi – Arhiva City Publishing SRL
Supă de mazăre cu cartofi
Îți trebuie:
1/2 kg cartofi
1 conservă de mazăre sau o pungă de mazăre congelată
1 l de supă de legume
4 linguri semințe de floarea-soarelui (sau dovleac) decojite și prăjite ușor
1 legătură de pătrunjel
2 linguri de ulei
Pregătești așa:
Cureți cartofii de coajă, îi tai în sferturi, îi speli, apoi îi pui să se călească în uleiul încins până devin sticloși. Adaugi mazărea, o lași și pe ea 2-3 minute să se călească, apoi torni supa de legume și lași să fiarbă totul la foc mic. Guști supa de sare, iar când e gata, pui în ea pătrunjelul tocat și semințele de floarea-soarelui sau de dovleac, ușor prăjite într-o tigaie, fără ulei (cine postește cu lactate poate să adauge la urmă o lingură de smântână).
Pregătire: 25 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Leontina Madincea, Timișoara, jud. Timiș
Foto: Ciorbă de dovlecei – Arhivă City Publishing SRL
Ciorbă de dovlecei
Îți trebuie:
3 dovlecei
3 legături de ceapă verde
1 legătură de morcovi
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
5 linguri ulei de măsline
2 lămâi (zeama)
250 ml iaurt
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți ceapa și morcovii, îi toci mărunt și îi călești în uleiul de măsline, iar după ce s-au înmuiat, adaugi 1 1/2 apă fiartă și îi lași să clocotească. Cureți dovleceii, îi tai cubulețe și îi pui și pe ei la fiert. Dacă este prea groasă ciorba, mai pui apă fiartă. Toci verdeața și, când s-au fiert toate legumele, o adaugi și pe ea, pui și zeama de lămâie, sare, piper și servești ciorba cu iaurt.
Pregătire: 25 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Sonia Miclescu, București
Vă oferim și această rețetă.