Supă de vită cu spanac

Supă de vită cu spanac, o rețetă de supă la care dacă mai adaugi și usturoi zdrobit, obții o savoare deosebită. Pentru că folosim usturoi, să aflăm câte ceva despre el. Aroma lui versatilă se schimbă în funcție de modul în care este folosit. Întreg, pisat, tocat, uscat, prăjit – metoda de preparare este esențială la modelarea aromei. De obicei, însă, usturoiul este dulce și intens. În Egiptul Antic, constructorii de piramide mâncau usturoi pentru a le da putere și a le menține sănătatea.
Usturoiul se poate combina cu aproape toate condimentele, în special cu ghimbir, piper și chili. Usturoiul pisat sau tocat trebuie expus la aer doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp, deoarece altfel acesta dezvoltă o aromă neplăcută. Usturoiul nu trebuie rumenit prea mult, deoarece aceasta provoacă un gust ușor amar.

supa

Foto: Supă de vită cu spanac – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g carne de vițel
200 g ciuperci
1/4 kg spanac
1 lingură de vin alb
1 morcov
1 ardei capia, sare, piper
2 căței de usturoi
1 cartof
1 conopidă mică
Pregătești așa:
Speli carnea de vițel și o tai bucăți foarte mici pe care le pui la fiert. Tai ciupercile fâșii și le adaugi în oala de supă. Cureți morcovul, ardeiul și cartoful și îi tai mărunt. Apoi călești cartoful împreună cu morcovul și ardeiul timp de 1 minut într-o lingură de ulei, amestecat cu 1 lingură de vin. Torni amestecul în oală. Desfaci conopida în buchețele mai măricele și o adaugi și pe ea în supă.
Speli spanacul, îl tai mărunt și îl adaugi în supă atunci când celelalte ingrediente sunt fierte. Lași supa să fiarbă până în momentul în care carnea de vițel este fiartă bine de tot. Iei spuma ori de câte ori se formează. Pentru ca supa să fie limpede, adaugi câte o cană de apă rece când mai scade.
Cu 5 minute înainte de a lua supa de pe foc, adaugi mujdei făcut din cei 2 căței de usturoi. Usturoiul, zdrobit cât mai fin, dă un gust bun supei. Poftă bună!

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Olimpia Cocoșatu, Craiova, jud. Dolj

Încearcă și Supă de vițel cu găluște.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!