Supă de vită cu aromă de ghimbir

Supă de vită cu aromă de ghimbir, un deliciu, o supă ușoară și sănătoasă, a cărei rețetă o prezentăm mai jos.
Ghimbirul este prezent în bucătăria Extremului Orient de peste 5.000 de ani, iar în Europa a ajuns prin secolul I. În acea perioadă ghimbirul era folosit pentru vindecarea durerilor de stomac, febra, afecțiunile respiratorii și altele. În gastronomia continentală a intrat abia prin secolele XIII – XIV, când era folosit pentru aromarea felurilor de carne de vânat sau în băuturi servite în hanuri iarna – ceaiuri de ierburi sau lapte cu unt topit și ghimbir.
Ghimbirul se foloseşte pe scară largă în bucătăria tradiţională orientală, nu doar pentru gustul său iute și aroma specială, ci și pentru sănătate: întărirea sistemului imunitar, prevenirea răcelilor şi a gripelor în sezonul rece, hidratare în sezonul cald, stimulează secreția gastrică, are efecte contra degenerării cerebrale, dar este folosit și în industria cosmetică și parfumerie.

supa

Foto: Supă de vită cu aromă de ghimbir – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 os de vită
500 g carne de vită
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 gulie mică
1 țelină mică
miez de dovleac
cu tot cu semințe
rozmarin
praf de ghimbir
sare
piper
Pregătești așa:
În oala sub presiune (dacă ai o asemenea oală), pui osul și carnea, legumele cutățate și lăsate întregi, miezul de dovleac și condimentele și fierbi totul timp de 50 de minute (depinde de oală).
După ce a fiert totul, scurgi și trecori, poi mesteci n rântaș. Poți adăuga carnea tăiată cubulețe, orez și cartofi tăiați cubulețe mici. Dai totul în clocot până fierb cartofii și orezul. Poți îmbunătăți gustul cu zeamă de varză. Este o supă foarte gustoasă și aromată.

SFAT
Poți congela dovleac tăiat în cubulețe pentru a avea atunci când faci supă de pui. Îi va da un gust foarte bun.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Norica Măsar, Sf. Gheorghe, jud. Covasna

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!