Supă de praz cu crutoane

Supă de praz cu crutoane, o supă consistentă, delicioasă, apreciată datorită gustului bun dat de praz și a crutoanelor de brânză care dau eleganță și savoare.
Vă prezentăm și câteva sfaturi pentru alegerea legumelor necesare preparării mâncărurilor sau a legumelor pe care dorim să le păstrăm pentru iarnă.
Fasolea trebuie să aibă păstăile întregi, nelovite, nestâlcite și destul de fragede ca să se rupă ușor și fără ațe.
Ardeiul gras proaspăt este întreg și tare. Nu este permis să fie uscat, veșted, putrezit sau lovit.
Cartofii vor fi întregi, tari, proaspeți, neveștejiți sau încolțiți, fără pete verzi sau urme de canale de viermi sau semne de insecte. Coaja trebuie să fie fină.
Roșiile sunt bune și economice numai dacă sunt coapte, adică de culoare roșie-intensă. Se vor prefera cele întregi, tari, necojite, nestrivite, necrăpate, fără părți verzi sau pete negricioase.
Frunzele de salată trebuie să fie proaspete, fără paraziți sau părți galbene, veștede, prea bătrâne, cu frunze uscate sau rupte.
– Aceleași reguli vor fi respectate și la spanac, măcriș, varză etc.

supa

Foto: Supă de praz cu crutoane – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
3 bucăți de praz
75 g unt (ulei)
1 lingură făină
2 l supă de pui
2 linguri de vin alb
4 felii de pâine
100 g brânză rasă
sare, piper
pătrunjel
Pregătești așa:
Toci mărunt prazul și îl călești în unt timp de 2 minute. Presari făina și o amesteci continuu cu o lingură de lemn. Torni supa de pui și vinul alb. Adaugi sare și piper după gust. Lași să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
Pui feliile de pâine într-o tavă și presari brânză rasă deasupra. Pui la foc timp de 10 minute, până când brânza s-a rumenit. Torni supa în castroane și pui deasupra crutoane cu brânză. Dacă dorești, presari peste supă pătrunjel tocat fin.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Maria Grigore, Slobozia, jud. Ialomița

Încearcă și rețeta de Supă cu mărar și ciuperci.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!