Supă de pește aromată

Supă de pește aromată, cu legume din belșug, foarte gustoasă și sănătoasă, care poate fi servită la prânz dar și la cină. Porțiile pot fi acrite cu lămâie.

supă

Foto: Supă de pește aromată – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 șalău sau alt pește proaspăt de aproximativ 1 kg
câte 1/2 linguriță boabe de coriandru și de piper
1 foaie de dafin
2 morcovi tineri
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 țelină mică
1 legătură ceapă verde
1 cartof mic
100 g unt sau ulei de măsline
3 felii de pâine toast
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
1 Porționezi peștele curățat și spălat și îl fierbi împreună cu puțină sare și condimentele, în 3 litri de apă. După 20 de minute, scoți peștele, ca să nu se mărunțească la fiert și pui la fiert legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe.
2 Între timp, tai pâinea cubulețe și o prăjești puțin, în unt topit. Poți să adaugi boia sau un alt condiment, dacă vrei crutoane condimentate. Le așezi în tavă și le coci 10 minute, la foc iute.
3 Când legumele au fiert, pui din nou în supă bucățile de pește și sărezi supa după gust. Servești porțiile cu pătrunjel și cu crutoane.

Pregătire 30 minute; Fierbere 50 minute
Rețetă de Simona Bonca, Oradea, jud. Bihor

Încearcă și rețeta de Ciorbă de pește dreasă ca la Sulina, intrând aici pentru a afla ingredientele și modul de preparare.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!