Supă de pește aromată, cu legume din belșug, foarte gustoasă și sănătoasă, care poate fi servită la prânz dar și la cină. Porțiile pot fi acrite cu lămâie.
Foto: Supă de pește aromată – Arhivă City Publishing SRL
Îți trebuie:
1 șalău sau alt pește proaspăt de aproximativ 1 kg
câte 1/2 linguriță boabe de coriandru și de piper
1 foaie de dafin
2 morcovi tineri
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 țelină mică
1 legătură ceapă verde
1 cartof mic
100 g unt sau ulei de măsline
3 felii de pâine toast
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
1 Porționezi peștele curățat și spălat și îl fierbi împreună cu puțină sare și condimentele, în 3 litri de apă. După 20 de minute, scoți peștele, ca să nu se mărunțească la fiert și pui la fiert legumele curățate, spălate și tăiate cubulețe.
2 Între timp, tai pâinea cubulețe și o prăjești puțin, în unt topit. Poți să adaugi boia sau un alt condiment, dacă vrei crutoane condimentate. Le așezi în tavă și le coci 10 minute, la foc iute.
3 Când legumele au fiert, pui din nou în supă bucățile de pește și sărezi supa după gust. Servești porțiile cu pătrunjel și cu crutoane.
Pregătire 30 minute; Fierbere 50 minute
Rețetă de Simona Bonca, Oradea, jud. Bihor
Încearcă și rețeta de Ciorbă de pește dreasă ca la Sulina, intrând aici pentru a afla ingredientele și modul de preparare.