Supă de mărar cu ouă

Supă de mărar cu ouă, pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă. Mărarul pe care îl folosim dă o aromă deosebită acestei supe, iar în combinație cu chimenul obținem o supă delicioasă.
Semințele de chimen au fost printre primele condimente din Europa, fiind găsite mărturii ale existenței lor în Elveția, de acum 5000 de ani. Purtându-le cu ei în războaiele pentru expansiunea teritoriilor Imperiului, romanii au reușit să le răspândească aproape în întreaga Europă. Chimenul este amintit și în Biblie, în cartea lui Isaiah.

 

supa

Foto: Supă de mărar cu ouă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
5 ouă
2 legături mari mărar
2 linguri făină
1 pahar smântână
1 legătură ceapă verde sau 1 ceapă roșie
sare, piper, boia, chimen
2 l supă de legume
Pregătești așa:
1 Cureți ceapa și o tai rondele. O fierbi pentru 3 minute în supa de legume. Sărezi și condimentezi după gust, apoi reduci intensitatea focului și pui cu grijă conținutul ouălor. Le lași să fiarbă 5 minute, timp în care amesteci smântâna cu făina și puțină zeamă de legume răcită și le adaugi în vas de pe foc.
2 Presari mărarul fin tocat și lași să mai fiarbă cel mult un minut. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac, pentru 10 minute. Este gustoasă deopotrivă caldă și rece.

Pregătire 5 minute; Fierbere 15 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Pentru a prepara această Supă de pui cu salată și zdrențe de ou, intră aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!