Supă de găină de la țară

Supă de găină de la țară, cu găluște pufoase, gustul de neuitat, de „acasă”. O supă fierbinte din carne de pui este sănătate curată. Când ești răcit sau când ești în perioada de convalescență în urma unei situații de sănătate mai grave, o supă din pui sau, mai ales din găină de țară, parcă te pune pe picioare, îți dă putere, energie.
Dacă vei consuma supă de pui, poate ajuta la reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii. Acest lucru se datorează faptului că încetinește mișcarea neutrofilelor. Neutrofilele sunt celule albe din sânge care ajută la prevenirea infecției, dar, de asemenea, funcționează pentru a crește inflamația și producția de mucus în corpul tău. Sunt convinsă că toți am avut momente în care mama venea la patul nostru, răciți fiind, cu un bol de supică și ne îmbia să mâncăm. Parcă ne lua cu mâna starea proastă pe care o aveam.

supa

Foto: Supă de găină de la țară – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 găină crescută la țară
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
sare
4 cartofi
Pentru găluște:
2 ouă de dimensiune medie
6 linguri griș
1 praf de sare
Pregătești așa:
Speli găina care, în prealabil, a fost curățată și pârlită. O pui la fiert într-o oală mare cu aproximativ 4 litri de apă sau cât să acopere bine pasărea. Îndepărtezi spuma care se formează. După ce nu se mai ridică spumă, adaugi în oală legumele curățate și spălate, precum și o lingură cu sare.
Scoți pe un platou găina fiartă și legumele. Strecori supa și o pui din nou la fiert. Rasolul de găină îl poți consuma fierbinte, la felul al doilea, cu mămăliguță sau cartofi.
Pentru găluște, bați ouăle cu un praf de sare, adaugi grișul, amesteci bine și lași compoziția să se odihnească timp de câteva minute, timp în care grișul se umflă. Cu o linguriță, pui găluștele în supa care fierbe la foc mediu. Reduci intensitatea focului la mic și fierbi găluștele acoperit, 4-5 minute.

Pregătire 20 minute; Fierbere 75 minute
Rețetă de Lubița Iancu, Galați

Încearcă și supa de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!