Supă de dovleac cu portocale

O Supă de dovleac cu portocale este sănătate curată. Pentru zilele de duminică, atunci când toată familia se strânge la masă, o supă aburindă este o bunătate.
În bucătăria franceză, cuișoarele conferă savoare fripturilor de vită, alături de ceapă și vin. Tot francezii sunt cei care condimentează cocteilurile și lichiorul de portocale Cointreau cu o cantitate mică de cuișoare.
Cu un mix de arome lemnoase, iuți și ușor dulcege, cuișoarele pot fi folosite la asezonarea cărnii, la prepararea sosurilor și, în cantități mici, la deserturi. Și în conserve sunt prezente cuișoarele, la murături cu oțet, compoturi sau dulcețuri. Zdrobite fin, cuișoarele presărate în strat subțire la suprafața gemurilor împiedică formarea stratului de mucegai.
Uleiul esențial de cuișoare este în topul celor mai puternice antioxidante? El ocupă detașat locul 1 pe scara ORAC (Oxygen Radical Absorbtion Capacity).

supa

Foto: Supă de dovleac cu portocale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 ceapă
1/2 ardei iute roșu
2 cartofi albi
1 lingură ulei
5 linguri zeamă de portocale
1 linguriță concentrat de legume
1 lingură semințe de dovleac
sare, piper alb
coajă rasă de portocale
cuișoare
250 g dovleac curățat de coajă
Pregătești așa:
Cureți ceapa și o toci mărunt. Cureți ardeiul iute de semințe și îl toci mărunt. Cureți dovleacul de semințe și îl tai cubulețe uniforme. La fel procedezi și cu cartofii, curățați de coajă. Pui la călit în ulei, ceapa și ardeiul iute. Adaugi cubulețele de dovleac și de cartofi și le lași până se rumenesc bine. Amesteci zeama de portocale cu 250 ml de apă și torni apoi peste dovleac. Fierbi timp de 20 de minute și pui apoi concentratul de legume.
Scoți o parte din cuburile de dovleac, iar restul îl pasezi și pui sare și piper. Torni supa-cremă în farfurii, iar deasupra așezi cubulețele de dovleac și semințele de dovleac, prăjite. Ornezi supa cu coajă de portocale și servești cu crutoane.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Lako Iuliana, com. Cenad, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!