Supă de ciuperci cu piept de pui

Supă de ciuperci cu piept de pui, cu un gust deosebit, dulce-acrișor, pe care îl vor aprecia toți membrii familiei. Aceasta are ingrediente mai deosebite, este ușoară și bună pentru orice anotimp, în plus este hrănitoare.

supa

Foto: Supă de ciuperci cu piept de pui – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 piept de pui cu os
2 1/2 l supă de legume
1 ceapă
5 căței de usturoi
150 g ciuperci champignon
100 g gălbiori
1 lingură făină
200 ml smântână pentru gătit
3-4 castraveți murați, de vară
100 g tăiței lați
2 linguri ulei
sare, piper
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Pui la fiert pieptul de pasăre în 2 1/2 litri de supă ușor sărată. Când carnea a fiert, o tai cuburi.
Cureți legumele și ciupercile și le speli. Tai ciupercile felii, iar ceapa și usturoiul mărunt. Călești în ulei, pentru 1-2 minute, ceapa și usturoiul. Adaugi ciupercile, iar când și acestea se înmoaie, le pui în oală și le fierbi până se înmoaie.
Pui în supă carnea și tăițeii, iar după 5 minute de fierbere, adaugi făina amestecată cu 150 ml apă rece și lași să mai fiarbă 2-3 minute. Sărezi, condimentezi, torni frișca lichidă și, la final, pui castraveții tăiați în bastonașe subțiri precum chibriturile și presari pătrunjelul fin tocat.

Pregătire 15 minute; Fierbere 45 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Încearcă și Supă de ciuperci cu găluște de mămăligă. Rețeta este aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!