Supă-cremă de roșii cu linte

Supă-cremă de roșii cu linte, o supă consistentă pentru care nu trebuie să muncești foarte mult, dar rezultatul este deosebit.
Lintea este un tip de leguminoase împreună cu alte tipuri de fasole. Lintea inferioară a fost un aliment foarte mult folosit de om, de acum mii de ani. Cuvântul ” linte” provine din lentila latină și , într-adevăr, acest văr de fasole este în formă de lentilă optică dublă convexă care ia luat numele din linte.
Există sute de soiuri de linte dintre care peste 50 sunt cultivate pentru alimentație. Pot fi roșii, verzi, maro, au o aromă de nucă, iar unele soiuri sunt ușor piperate. Lintea provine de undeva din Orientul Mijlociu, unde și astăzi este unul dintre alimentele de bază în bucătăriile orientale. Lintea este una dintre leguminoasele cel mai uşor de digerat, iar în amestec cu orez şi legume alcătuieşte un meniu vegetarian bogat în proteine şi sărac în grăsimi, având și un conţinut excepţional de fibre alimentare.

supa

Foto: Supă-cremă de roșii cu linte – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 linguri de linte
5 roșii medii bine coapte
3-4 tulpini de țelină
1 linguriță bulion iute de ardei
1 linguriță bulion de roșii (concentrat făcut în casă)
1 lingură ulei din sâmburi de struguri
2 linguri orez sălbatic
1 linguriță amestec de legume uscate bio
sare după gust, piper
1 ceapă sau praz
1 litru de apă
Pregătești așa:
Pui lintea la înmuiat cu o seară înainte de a fi preparată.
Cureți roșiile de pieliță, le tai cuburi mari și le pui la fiert împreună cu ceapa (prazul), tulpinile de țelină, tăiate în segmente și un litru de apă. Adaugi orezul fiert separat, apoi bulionul de ardei și roșii, precum și condimentele.
Când lintea este fiartă, pui amestecul în blender și îl mixezi până devine ca o pastă. În această supă poți fierbe și ardei capia.
Pentru a fi mai sănătoasă, adaugi uleiul din sâmburi de struguri la sfârșit, după fierbere. Dacă dorești o supă mai fină, o strecori.

Pregătire: 30 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Carmen Serea, Galați

Îți oferim și rețeta de Zacuscă cu linte aromată cu ienibahar.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!