Supă-cremă de porumb

Supă-cremă de porumb, o supă delicioasă și sănătoasă, cu o aromă deosebită. O supă specială a cărei rețetă o găsiți mai jos.

Conservarea alimentelor prin congelare se poate face după cum urmează: – în folie de plastic (de 0.05 mm): carnea, vânatul, păsările, produsele de patiserie – în pungi de plastic: peștele și mâncărurile preparate, legumele, fructele, fursecurile. – alimentele lichide și piureurile se păstrează în cutii de plastic sau din carton impregnat – odată decongelate, alimentele trebuie consumate imediat, de aceea nu congelați cantități mari în același ambalaj. Alimentele decongelate nu mai pot fi recongelate

Cât se congelează? – 2 luni: știucă, păstrăv, crap, fileuri de pește, lapte, frișcă, aluat, mâncăruri de legume și carne slabă, supe – 3 luni: slănină, măruntaie, vânat împănat, pateuri – 4 luni: carne de porc ras, carne tocată, ardei grași, – 5 luni: slănină afumată, rață, curcan, castraveți – 6-8 lunii: vițel, gâscă, gulii, pătrunjel, ciuperci, spanac, verdeață, brânzeturi – 8-10 luni: berbec, pui, conopidă, morcovi, varză roșie, mere, pere, căpșuni, prune, cireșe, gălbenușuri – 10-12 luni: carne de vită, fasole, mazăre, pulpă de roșie, caise, fructe de pădure, albușuri.

supa

Foto: Supă-cremă de porumb – iStock

Îți trebuie:
1 ceapă mare tocată
1 lingură ulei
1 conservă porumb
700 ml supă de pui
zeama de la 1/2 lămâie
sare, piper
coriandru sau pătrunjel verde tocat
Pregătești așa:
Se călește ceapa în ulei, se adaugă supa de pui și două treimi din conserva de porumb. Se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute. Se pasează amestecul, apoi se trece prin sită. Se încălzește din nou și se adaugă restul de boabe de porumb, sare, piper și zeama de lămâie. La sfârșit se presară pătrunjel tocat.

Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!