Supă-cremă de morcovi

Supă-cremă de morcovi, consistentă, gustoasă, ușor de preparat, cu multe legume, o supă numai bună pentru o masă în familie.
Turmericul a fost folosit de-a lungul istoriei pentru condimentarea mâncărurilor, colorarea textilelor, dar și ca un puternic remediu, nelipsit din arsenalul vindecătorilor orientali. Se spune ca utilizarea sa în Asia datează de mii de ani. Galbenul său este considerat a fi culoarea chakrei plexului solar (unul dintre cei șapte centri energetici considerați a fi în corpul uman), care este denumită și ”centrul de putere”.
Ca medicament, turmericul a fost folosit prima dată în China, cu mii de ani în urmă, pentru a trata boli asociate cu durerile abdominale și în India, ca medicament anti-inflamator și pentru a trata entorsele.

supa

Foto: Supă-cremă de morcovi

Ingrediente:
2 morcovi mari
2 cartofi
1 țelină mică
1 ceapă mică
2 linguri ulei de măsline sau de susan
1 vârf de cuțit pudră de turmeric
sare, piper alb proaspăt măcinat
smântână vegetală, pentru decor
frunze de pătrunjel, pentru decor
Preparare:
1. Toci ceapa și o călești în ulei, amestecând până când devine translucidă. Adaugi morcovii și cartofii decojiți și tăiați în bucăți mici. După ce le înăbuși puțin împreună cu ceapa, amestecând în continuare, acoperi legumele cu apă fierbinte și le lași să fiarbă la foc mediu, pentru 10 minute.
2. Scurgi legumele fierte și le pasezi în blender, împreună cu o parte din supa în care au fiert. Subțiezi piureul cu supă, în funcție de consistența dorită. Sărezi și condimentezi după gust, cu turmericul și piper alb proaspăt măcinat.
3. Aduci la masă porțiile împreună cu smântâna vegetală, pentru ca fiecare să-și adauge după gust. Decorezi cu frunze de pătrunjel.

Sfat:
Consideră aceasta o rețetă de bază și îmbogățește-o după dorință: cu vitamine și antioxidanți, adăugând pătrunjel și buchețele de broccoli, în fiecare porție (și ce contrast apetisant, de portocaliu și verde!); cu arome care ajută la digestie, adăugând ghimbir ras (bineînțeles, dacă îți place gustul iute); cu fibre, dacă morcovii te constipă, adaugă fulgi de ovăz și cel mult 1 linguriță semințe de in proaspăt măcinate, la o porție.

Încercați și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!