Supă-cremă de macrou cu creveți

Supă-cremă de macrou cu creveți, un preparat din bucătăria Bretonă, o combinație rafinată de gusturi. O supă apreciată în special de cei care preferă carnea de pește.

supa

Foto: Supă-cremă de macrou cu creveți – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 trunchiuri de macrou proaspăt sau alt pește cu mai puține oase
2 morcovi
1 țelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
1 gulie
1 ceapă
1 ardei iute
2-3 linguri smântână
câteva frunze de spanac proaspăt
10 creveți decorticați
4 linguri ulei de măsline
sare, piper
Pregătești așa:
1 Cureți legumele, le speli și le pui la fiert în 2 litri de apă ușor sărată, în următoarea ordine: guliile tăiate cubulețe, iar după 5 minute țelina felii, pătrunjelul și morcovii rondele, iar după alte 5 minute, ceapa și ardeiul iute curățat.
2 Fierbi peștele fie separat, fie în supa de legume. După 20 de minute, îl scurgi și îl cureți de oase și pielițe. Pasezi în blender peștele și legumele împreună cu puțină supă, până obții un piure fin căruia îi schimbi consistența adăugând supă, după gust.
3 Înăbuși creveții în 2 linguri de ulei și torni câte puțină zeamă de lămâie. Îi presari cu sare și piper.
4 Servești porțiile  decorate cu frunze de baby spanac, creveți și felii de lămâie.

Pregătire 20 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Încearcă și un delicios Borș de pește și legume. Intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!