Ștrudel cu pere și stafide

Ștrudel cu pere și stafide, o rețetă de desert foarte gustoasă. Un ștrudel care arată bine și pentru care nu trebuie să depunem foarte mare efort.

strudel

Foto: Ștrudel cu pere și stafide – iStock

Îți trebuie pentru aluat:
150 făină
1 ou
50 g unt
un praf sare
125 ml apă călduță
Îți trebuie pentru umplutură:
3 pere
100 g zahăr
40 g unt
3 linguri pesmet
70 g stafide
50 g fulgi de migdale
1 linguriță scorțișoară măcinată
5 linguri rom
zahăr pudră aromat cu vanilie pentru decor
Pregătești așa:
Se frământă aluatul și se dă la rece.
Se prepară umplutura:
Se topește untul într-o tigaie și se rumenește pesmetul. Se lasă stafidele să se înmoaie în rom 20 min.
Se decojesc perele și se golesc de cotoare; se rade pulpa și se amestecă împreună cu stafidele, fulgii de migdale, scorțișoara, zahărul și pesmetul rumenit.
Se întinde aluatul în foaie subțire, se unge cu unt și se umple. Se ruleză, se așază în tava unsă cu unt, se unge ștrudelul cu unt și se coace 35-40 min. Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie.

Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Intră aici și încearcă și această variantă de ștrudel.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!