Spaghete cu ciuperci și usturoi

Spaghete cu ciuperci și usturoi, o mâncare pe care o poți consuma și la prânz și seara, foarte sățioasă și gustoasă.
Încă din vremurile străvechi, ciupercile i-au entuziasmat pe oameni, fiind ușor de găsit și de preparat. Aztecii de exemplu, mâncau ciuperci pentru ca în cadrul ritualurilor lor să capete puteri vizionare. Romanii considerau ciupercile o delicatețe servită numai pe cea mai fină argintărie.
Ciupercile pot fi folosite în multe preparate: se poate face tocăniță, supă, ciorbă, pot fi făcute la grătar, se pot folosi în salate, amestecate cu iaurt sau cu maioneză etc.

spaghete

Foto: Spaghete cu ciuperci și usturoi – Arhivă City Publishing SRL

Ingrediente:
300 g spaghete, de preferință integrale
200 g ciuperci
2 căței de usturoi
250 ml smântână vegetală pentru gătit
50 g fulgi de drojdie inactivă
sare
pătrunjel pentru decor
Preparare:
Fierbi pastele respectând instrucțiunile de pe ambalaj.
Între timp, pisezi cățeii de usturoi și îi călești 2 minute, într-o tigaie cu puțin ulei, amestecând. Adaugi ciupercile spălate și tocate și lași la foc mic până se înmoaie. Torni smântâna vegetală, sărezi și condimentezi sosul după gust și îl lași să mai fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Amesteci periodic, iar la final încorporezi fulgii de drojdie inactivă și amesteci până când se îngroașă sosul.
Scurgi pastele fierte și le amesteci cu sosul. Acoperi vasul cu un capac, pentru 2-3 minute, astfel încât gusturile să se armonizeze. Servești porțiile decorate cu pătrunjel.

Sfat:
Numită și „parmezanul veganilor”, drojdia inactivă oferă preparatelor un gust asemănător cu al brânzei. Poate fi folosită la prepararea sosurilor, făcându-le mai consistente. De asemenea, poate fi presărată peste cartofii prăjiți, salate sau popcorn și pentru a lega droburile vegetariene și chifteluțele din legume. Sursă importantă de proteine vegetale, minerale și vitamine din grupul B, fulgii de drojdie ajută la digestie, la buna funcționare a ficatului și la păstrarea nivelului optim de colesterol. Fulgii de drojdie inactivă nu pot fi utilizați la aluaturi dospite, ca agent de creștere, dar le pot îmbogăți cu nutrienți de calitate.

Încercați și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!