Foto: Mihai Nicolae
Somon cu sparanghel
Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța
Preț: 25 lei-2 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 5-8 minute
Îți trebuie: 200 g somon, 200 g sparanghel, 200 ml lapte, 2 linguri cu unt, 2 linguri cu făină, 150 g cașcaval, sare, piper, un praf de nucșoară
Pregătești așa: Cureți sparanghelul 2-3 cm în partea de jos, îl speli și îl opărești 3-5 minute. Pui laptele într-un vas la foc mic. Adaugi untul, făina și amesteci bine cu un tel. Când se îngroașă, adaugi cașcavalul ras, dat pe răzătoarea mare și amesteci bine. După topirea cașcavalului adaugi sarea, piperul proaspăt măcinat și nucșoara. Sosul îl consumi alături de somon, pe care îl dai la cuptor, timp de 5-8 minute, la 180 de grade Celsius. Iei un platou, așezi o bucată de somon, care trebuie să fie puțin rumenă, pui sos în mijlocul somonului sau pe lângă acesta (după preferință) și sparanghelul opărit. Este un fel de mâncare pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Merge de minune pentru o cină, alături de un pahar de vin, la o vorbă cu prietenii sau pentru o duminică în familie.
Sfat! Alege întotdeauna somon proaspăt și nu congelat!