Somon cu sparanghel și sos de avocado

Somon cu sparanghel și sos de avocado pentru cele mai rafinate gusturi, o combinație inedită, pentru mese festive.
Patria de origine a sparanghelului este indicată de regiunile de sud sau de est ale Africii. De fapt, aproape toate speciile cultivate ca plante domestice provin din aceste locuri. Dar natura sălbatică a reprezentantului genului sparanghel se găsește în India, pe coasta mediteraneană a Europei, în Orientul Îndepărtat și chiar în partea europeană a Rusiei.

somon

Foto: Somon cu sparanghel și sos de avocado – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
4 medalioane de somon
1 legătură sparanghel
Pentru marinadă:
50 ml ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
1 linguriță sumac
1 linguriță oregano
sare de Himalaya
piper
1 vârf de cuțit fulgi de chili
Pentru sosul de avocado:
1 avocado copt bine
1 linguriță ulei
1 cățel de usturoi
zeama de la 1/2 lămâie
125 g iaurt
sare, piper
Pentru piureul de broccoli:
1 buchet de broccoli
100 g smântână
puțină zeamă de lămâie
sare, piper
Pentru piureul de cartofi:
2 cartofi mari
100 ml lapte
50 g unt
sare
Pregătești așa:
Amesteci ingredientele pentru marinadă și ungi medalioanele de somon. Le păstrezi la rece pentru ½ oră, apoi le coci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25 de minute, având grijă să le stropești fie cu marinadă, fie cu zeamă de lămâie.
Fierbi la abur sparanghelul și buchețelele de broccoli. Faci un piure ușor, din broccoli fiert fără să i se schimbe prea mult culoarea, zeama de lămâie și smântână. Fierbi cartofii decojiți, tăiați cuburi și îi zdrobești, apoi faci un piure cu lapte, sare și unt.
Pentru sosul de avocado, mixezi miezul fructului cu celelalte ingrediente.
Servești peștele alături de sosul de avocado, cele două feluri de piure și sparanghelul stropit cu ulei și zeamă de lămâie.

Pregătire 25 minute; Coacere 45 minute
Rețetă Elena Jerlăianu, București

Intră aici și vei descoperi o altă rețetă cu somon.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!