Scrumbie marinată cu mărar

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata)
2 cepe roșii
Îți trebuie pentru marinată:
150 ml oțet aromat
5 linguri zahăr
6 boabe de piper roșu
1/2 linguriță piper pisat
2 legături mărar verde
Pregătești așa:
Tai fileurile de pește de 2 cm și le așezi într-un castron, împreună cu ceapa tocată.
Pregătești marinata așa:
Pui într-o crăticioară oțetul, 50 ml apă, zahăr, boabele de piper, piperul pisat. Le dai într-un clocot și le lași să se răcească. Pui marinata peste pește, până a doua zi.
Înainte de a servi peștele, presari deasupra mărarul verde tăiat mărunt.
Ca garnitură, poți alege cartofi fierți sau pâine neagră unsă cu unt.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 12 ore
Rețeta de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!