Șarlotă de portocale cu pișcoturi

Șarlotă de portocale cu pișcoturi, un desert gustos pe care îl putem prepara în orice anotimp fără mari probleme.
La portocală, pulpa este formată, de obicei, din 11 segmente umplute cu suc, care furnizează substanțe nutritive importante și fitonutrienți, cum ar fi vitamina C, uleiuri esențiale și flavonoide. Există două soiuri de portocale: portocala dulce și portocala amară, dar și portocale originare din India, Vietnam sau sud-estul Chinei. Unii experți subliniază că pomul de portocal este nativ din Asia de Sud-Est și că cultivarea sa a fost normalizată în China, în timp ce alți autori localizează direct originea pomului în China și Japonia.
Portocalele au un conţinut mare de fibre, mai mult decât majoritatea fructelor şi legumelor. Este atât de rezistent încât mai mulţi copaci sunt doborâţi de fulgere decât de dăunători sau boli. Un portocal poate supravieţui şi 50 de ani dacă are condiţii climatice propice.

sarlota

Foto: Șarlotă de portocale cu pișcoturi – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
400 g pişcoturi
250 g mascarpone
400 g frişcă bătută
100 ml lapte
4 linguri zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
15 g gelatină
1 portocală mare
Pregătești crema așa:
Laptele se încălzește până e pe punctul de a da în clocot. Se dă deoparte, se pune gelatina hidratată 10 min. în apă rece, se amestecă până se dizolvă şi se lasă la răcorit.
Într-o formă de tort cu inel detaşabil se aranjează un strat de pişcoturi la bază şi unul în „picioare” în interiorul inelului. Se mixează mascarpone cu zahăr pudră şi esenţă. Se încorporează laptele, frişca bătută şi bucăţele de portocală. Se toarnă crema în formă şi se dă la frigider o oră.
Se prepară glazura din praf de budincă de vanilie, 500 ml suc de portocale și 3 linguri zahăr, conform instrucţiunilor de pe pachet şi se toarnă peste cremă. Se dă din nou la frigider; se ornează cu frişcă.

Rețetă de Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!