Șalău provensal cu usturoi

Șalău provensal cu usturoi preparat cu dragoste pentru întreaga familie. O bunătate de mâncare, nu foarte greu de preparat, dar care are un gust special.
Carnea de pește este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega -6. Cantitățile de minerale și nutritive diferă în funcție de tipul de pește. De exemplu peștele slab conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3. Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni.

salau

Foto: Șalău provensal cu usturoi – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg șalău
100 g ceapă uscată sau verde
150 ml ulei
50 g bulion
25 g usturoi uscat sau usturoi verde
60 g făină
150 ml vin alb
1 kg roșii mici
1 legătură verdeață
piper
sare
cimbru
Pregătești așa:
Cureți șalăul, îl speli bine, îi scoți pielița, apoi îl despici de-a lungul spinării. Scoți filéurile, le tai bucăți de mărime potrivită, le sărezi și le treci prin făină, apoi le prăjești.
În restul de ulei, călești ceapa tocată mărunt, presari făina rămasă peste ea și stingi cu bulionul subțiat cu apă. Adaugi apoi usturoiul tăiat feliuțe, sarea și piperul.
În acest sos, pui bucățile de pește prăjit, vinul și roșiile cu-rățate de coajă și de semințe și tăiate cuburi.
Dai apoi vasul la cuptor și urmărești până scade sosul. Când e gata, așezi bucățile de pește pe farfurie, pui sosul de roșii deasupra și presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Carnea de pește va fi foarte delicioasă, combinată cu acest sos special preparat proaspăt, înainte de servire.

Pregătire: 50 minute;Coacere: 25 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și Șalău de Dunăre marinat și prăjit, cu sos de capere și lămâie!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!