Șalău de Dunăre marinat și prăjit, cu sos de capere și lămâie

Foto: Șalău de Dunăre marinat și prăjit, cu sos de capere și lămâie – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 șalău de cca. 2 kg
2 lămâi
1 linguriță de legume deshidratate fără sare
1 linguriță amestec de ierburi aromatice (maghiran, cimbrișor, oregano, busuioc, dafin)
40 ml ulei de măsline
10 boabe de piper colorat
un praf de piper
sare după gust
2-3 linguri de capere murate (50 g)
50 ml vin alb sec
75 ml ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Se curăță șalăul de solzi și de intestine, se îndepărtează capul și coada, apoi se taie rondele subțiri de cca. 1,5-2 cm, care se spală în mai multe ape reci.
Se prepară marinata amestecând 20 ml ulei de măsline cu vinul alb, cu un praf de sare și piper, cu un praf de amestec de plante aromatice și sucul de la o lămâie. Se toarnă peste rondelele de pește și se lasă cel puțin 30 de minute.
Se scot rondelele de pește din marinată și se prăjesc în ulei încins sau se pun pe hârtie pentru copt,în tavă și se rumenesc în cuptor, după preferință. Dacă alegem varianta prăjitului,rondelele rumenite se scot pe șervețele absorbante, să scăpăm de surplusul de ulei.
Pregătești sosul de capere așa:
Se încinge uleiul de măsline rămas, se aruncă în el caperele, mișcând tigaia pe flacără câteva secunde, apoi dăm de pe flacăra și adăugăm legumele deshidratate, un praf de sare și piper, boabele de piper,restul de condimente rămas din plante aromatice, se stoarce sucul de la o lămâie și se pune din nou pe flacără mișcând încontinuu tigaia cca. 5 minute. Acest sos se toarnă fierbinte peste peștele rumenit și așezat pe platou. Se servește după ce am lăsat 5 minute ca peștele să ia gustul sosului.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!