Salată elvețiană cu crenvurști

foto: Mihai Nicolae

Salată elvețiană cu crenvurști

Îți trebuie pentru salată: 300 g crenvurști de calitate, 100 g brânză emmental, 1 ardei gras roșu, 1 castravete lung, de seră (mai mic ca mărime), 1 legătură arpagic, 1 legătură mare
de ceapă verde

Îți trebuie pentru sos: 2 linguri oțet din vin alb, 3 linguri ulei, sare, piper alb măcinat, după gust

Pregătești așa: Scoți pielița de pe crenvurști și îl tai în felii subțiri. Tai cașcavalul în fâșii înguste, subțiri. Cureți ceapa verde, o speli bine și o tai în rondele, atât partea albă, cât și partea verde. Speli ardeiul gras, îl cureți și îl tai în fâșii înguste, potrivit de lungi. Speli bine castravetele sau îl cureți de coajă, apoi îl dai pe o răzătoare deasă. Speli arpagicul, îl zvânți și îl tai rondele.

Pregătești sosul așa: Condimentezi oțetul cu sare și piper și adaugi treptat uleiul, amestecând continuu. Amesteci bine crenvurștii cu brânza, ardeiul, ceapa verde, castravetele, arpagicul și sosul, apoi condimetezi totul după gust. Înainte de servire, lași salata să stea o oră la rece, apoi o servești într-un bol mai deosebit, având grijă să obții un decor echilibrat ca ingrediente și culoare. Poți presăra câteva codițe de ceapă verde, tocate mărunt.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!