Foto: Mihai Nicolae
Salată de pui cu ananas
Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Iași
Preț: 18 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie: 200 g piept de pui, 1 ananas, 2 roșii, 2 ardei galbeni, 2 morcovi, 1 ardei roșu, 1 ceapă roșie, 1 dovlecel, ghimbir, condimente pentru pui
Pregătești așa: Pieptul de pui tăiat fâșii îl condimentezi cu ghimbir și cu condimentele pentru pui, apoi îl lași la rece pentru 30 de minute. Cureți dovlecelul, îl tai felii, îl sărezi și îl lași câteva minute pe un șervet de bucătărie. Tai ananasul în două pe lungime, apoi îl scobești și tai miezul în pătrățele mici. Coci pe grătar feliile de dovlecel, ananas și fâșiile de piept de pui. Legumele rămase le tai felii mici, le amesteci într-un bol cu dovlecelul, pieptul de pui și ananasul prăjite, adaugi puțin ulei de măsline, iar la sfârșit, pui dressingul pentru salată (după preferință). Salata obținută o pui în fructul de ananas, gata scobit. Este o salată mai exotică, dar foarte sățioasă, sănătoasă și potrivită în zilele calde ale verii. De asemenea, este o alegere potrivită și pentru copii. Dacă aveți o masă festivă în familie, puteți alege să pregătiți această salată. Sigur nu veți da greș!