Salată de păstrăv cu andive

Salată de păstrăv cu andive, un delicios aperitiv sau o cină consistentă, o salată preparată cu ingrediente gustoase și sățioase.
Andivele au un conținut ridicat în hidrați, săruri minerale și vitamine (A, C și complexul B). Conțin foarte puțin sodiu și doar o calorie pe frunză. Se aleg andivele cu frunze de un alb curat, fără pete, galbene spre vârfuri, și ale căror frunze sunt lipite unele de altele la vârf. Cel mai des andivele sunt consumate sub formă de salate. roma lor se schimbă subtil când sunt fierte în aburi, pe foc sau în cuptor. Pot fi incluse în prepararea supelor de legume sau carne, ori sub formă de garnitură. Pentru a le îndepartă gustul amar trebuiesc ținute în apă sărată, amestecată cu oțet (1-2 linguri la 1 litru de apă) 15-20 minute.

salata

Foto: Salată de păstrăv cu andive – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g file de păstrăv afumat sau proaspăt
3 andive
50 ml ulei
50 g unt
20 ml oțet de mere
3 mere acrișoare
1 gogoșar murat
1 salată mică verde
1/2 lămâie
1/2 linguriță scorțișoară
sare
piper alb măcinat
Pregătești așa:
Speli andivele și le desfaci. Speli merele și le îndepărtezi caseta cu semințe. Le tai în felii și le stropești cu zeama de lămâie.
Încingi într-o tigaie untul și călești puțin merele cu scorțișoara, cu mare atenție să  nu se ardă. Le scoți pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt și le lași să se răcească.
Dacă folosești pește proaspăt, îl presari cu sare și piper și îl frigi. Tai gogoșarul în fâșii subțiri, iar fileurile de pește în cubulețe. Amesteci gogoșarul cu uleiul.
Așezi pe un platou frunzele de salată spălate, iar deasupra pui foile de andive, feliile de mere și dressingul cu gogoșar. Presari cubulețele de pește și servești salata imediat.

Pregătire: 20 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!