Salată de broccoli cu arpacaș

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
150 g arpacaș
200 g broccoli
100 g fasole verde
50 g caise deshidratate
30 g semințe de dovleac crude

Îți trebuie pentru dressing:
3 linguri ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
1/2 linguriță chimen măcinat
1 cățel de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 vârf de cuțit semințe de coriandru măcinate
1 lingură pastă de tomate

Pregătești așa:
Speli arpacașul în câteva ape, apoi îl scurgi și îl pui la fiert în 750 ml apă rece. După ce apa a îînceput să clocotească, acoperi vasul parțial cu un capac și lași să fiarbă până când boabele absorb apa și se înmoaie, fără a se terciui.
Cât timp fierbe aparacașul, desfaci broccoli în buchețele, cureți fasolea și o rupi în bastonașe, tai dovleceii în rondele groase de 5 mm. Opărești în vase diferite fasolea, broccoli și dovleceii, astfel încât să rămână puțin crocante. Le scurgi în strecurătoare și le treci rapid prin jet de apă rece. Pentru dressing, amesteci într-un bol toate ingredientele. Pui într-un bol legumele răcite, arpacașul scurs și caisele tăiate în fășii subțiri. Le amesteci delicat, prin răsturnare și le stropești cu dressingul. Presari deasupra semințele de dovleac.

3 porții; pregătire: 15 min; fierbere: 60 min

Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Îți dorești o altă rețetă de lactovegetariană cu broccoli? E la un click distanță. 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!