Salată cu ciuperci și avocado

Salată cu ciuperci și avocado, cu dressing de muștar, un preparat excelent pentru o sărbătoare în familie. Un aperitiv sănătoas și ușor de preparat.

salata

Foto: Salată cu ciuperci și avocado – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
250 g salată mixtă (salată eisberg, rucola, varză roșie, fâșii de morcov)
4-5 ridichi
1 avocado
1 roșie
250 g ciuperci champignon
sare, piper, boia dulce, ierburi de Provence
2 linguri ulei
Pentru dressing:
1 lingură muștar
zeamă de lămâie
ulei de măsline
sare
piper mozaic proaspăt pisat
Pregătești așa:
Speli ciupercile și separi piciorușele de pălăriuțe. Amesteci într-un bol uleiul, sare, piper, boia dulce, ierburi de Provence și treci ciupercile prin acest amestec. Le păstrezi la rece pentru 1/2 oră. Le rumenești pe ambele părți pe o tigaie grill. Le scoți pe un platou.
Tai avocado în jumătate, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul cu o lingură.
Așezi pe un platou mixul de legume. Presari roșiile și ridichile tăiate sferturi, ciupercile răcite și avocado. Le stropești cu dressingul pe care l-ai pregătit amestecând energic ingredientele, într-un borcan cu capac. Poți servi preparatul cu felii de baghetă prăjită.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și această Salată în straturi pe care o găsești aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!