Salată cu brânză de burduf și busuioc

Salată cu brânză de burduf și busuioc. Pentru cine dorește să mănânce un preparat ușor, consistent și sănătos, această salată este numai bună. Asociația cu busuiocul face brânzeturile grase mai ușor digerabile.

salata

Foto: Salată cu brânză de burduf și busuioc – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
6 castraveți
1 salată creață, de preferință cu frunze maronii
2 ardei
3 fire ceapă verde
piper proaspăt măcinat
sare
200 g brânză 
de burduf
4 roșii
100 g crutoane din pâine integrală
25 g unt
100 g măsline
10 fire busuioc proaspăt
2 linguri ulei 
de măsline
2 lingurițe oțet balsamic
Pregătești așa:
1 Speli salata frunză cu frunză și lași să se scurgă. Speli castraveții și ardeii curățați și îi tai rondele fine, respectiv fâșii subțiri. Topești untul și treci prin el crutoanele, apoi le așezi într-o tavă și le lași în cuptor, până se rumenesc. Tai ceapa mărunt și o amesteci cu brânza de burduf. Modelezi mici sfere, de mărimea unei nuci. Păstrezi câteva frunze pentru decor. Tai foarte mărunt busuiocul rămas și treci prin el sferele de brânză.
2 Așezi într-un bol fâșii de salată, felii de roșii, măslinele, ardeii și crutoanele răcite. Acoperi vasul și amesteci salata prin răsturnare, de mai multe ori. Stropești cu dressingul pregătit din ulei, oțet, sare, piper și busuiocul tocat rămas. Pui deasupra mingiuțele de brânză și decorezi cu frunze de busuioc.

Pregătire 20 de minute
Rețetă de Viorel Vrânceanu, com. Florica, jud. Buzău

Încearcă rețeta de aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!