Rulouri rapide cu ficat

Rulouri rapide cu ficat, excelente pe lângă un pahar de… vorbă! Li se asortează perfect o salată de varză cu roșii sau castraveți murați, de vară. Acest preparat este foarte consistent, având la bază ficat de pui și cotlet de porc. Spor la preparat și la mâncat!

 

rulouri

Foto: Rulouri rapide cu ficat – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1/2 kg ficat de pui
2-3 linguri făină
sare, piper, boia dulce
4-5 cotlete subțiri de porc, fără os
300 ml smântână pentru gătit
1 legătură pătrunjel verde
3 linguri ulei
cartofi pentru garnitură
vin alb
Pregătești așa:
Speli ficatul, îl lași să se scurgă, treci fiecare bucată prin făină și le călești puțin în ulei. Când și-a schimbat culoarea, iei vasul de pe foc și îl presari cu sare, piper și boia, după gust.
Bați feliile de carne astfel încât să devină foi subțiri. Le tai în jumătate și învelești bucăți de ficat în ele. Le prinzi cu scobitori și le înăbuși puțin, în uleiul rămas. Le așezi într-o cratiță, le stropești cu puțin vin și le coci 20-25 de minute, la foc mediu.
Servești rulourile cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu pătrunjel.

Pregătire 25 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Ana Olga Laszlo, Hădăreni, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de aici.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!