Rulouri picante de șalău

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 g file de șalău
1/2 kg cartofi
2 ardei grași
5 linguri ulei
pătrunjel
condiment special pentru pește
1 ardei călit (pentru umplutură)
Pregătești așa:
Cureți cartofii și îi tai cubulețe, iar ardeii fâșii. Într-o tigaie cu ulei, pui cartofii să se călească ușor. După 5 minute, adaugi ardeii, îi lași să se călească împreună cu cartofii încă 5 minute și apoi torni puțină apă, în așa fel încât să se înăbușe împreună. Nu uita să acoperi tigaia, dacă e cazul.
Tai fileurile de șalău pe lung, în așa fel încât să nu fie foarte late. Pe lungimea fiecărui fileu pui amestecul de ardei tocat și usturoi, rulezi fileul, fără să-l strângi foarte tare și-l prinzi cu o scobitoare. Presari din belșug fiecare file cu condiment pentru pește și le așezi în tigaie, deasupra legumelor, numai când acestea sunt aproape fierte. Acoperi tigaia și lași să fiarbă împreună 10 minute.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Cristina Mădălina Nițulescu, sat Stănești, com. Corbi, jud. Argeș

Intră aici și vei descoperi o rețetă cu șalău deosebită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!