Rulouri fantezie în foi de varză

Rulouri fantezie în foi de varză. Se poate spune că sunt sarmale în foi de varză. Pare, dar nu este așa. La compoziția de bază pentru sarmale, pentru rulourile noastre vom mai folosi ciuperci și usturoi, acesta din urmă dând un gust special acestui preparat. Aceste rulouri servite cu smântână sunt deosebit de apetisante, de aceea vă ofrim mai jos rețeta.
Varza albă este originară din zona Mării Mediterane. În România, cultura verzei albe pentru căpățână este răspândită în toate zonele cu excepția regiunilor înalte de munte. Se cultivă pentru căpățână, aceasta fiind utilizată în alimentație în stare proaspătă sau murată, sub formă de salate și la prepararea unor mâncăruri.
Varza albă (cea comună) conține proteine, lipide, glucide, și multă apă. Este bună în tratarea anemiei, diabetului zaharat, tusei, afecțiunilor renale, dureri de ficat. Sunt mai multe soiuri de varză: varza albă, varză roșie, varză creață, varză ascuțită, varză de Bruxelles, varză chineză, varză de Beijing (este bogată în nutrienți), calais, varză portugheză, varză savoy

rulouri

Foto: Rulouri fantezie în foi de varză – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg varză proaspătă
500 g carne tocată
100 g orez
2 căței de usturoi
4 ciuperci
supă de legume
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Pregătești așa:
Opărești varza în apă clocotită cu sare (scoțând înainte frunză cu frunză), apoi o clătești cu apă rece. Într-un castron pregătești compoziția de carne. Amesteci carnea tocată cu orezul, usturoiul tocat, ciupercile tăiate bucățele mici și pătrunjelul tocat fin și condimentezi cu sare și piper după gust.
Tai partea tare de la frunzele de varză, apoi pui 2 lingurițe de carne pe fiecare foaie și rulezi. Așezi rulourile într-o tavă, acoperite cu supa de legume (sau apă amestecată cu condiment vegetal), apoi dai tava la cuptor pentru 40 de minute.
Servești rulourile cu smântână.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Încearcă și rețeta de Sarmale „întoarse„!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!