Rulade de gâscă cu sos de gutui

Rulade de gâscă cu sos de gutui, un aperitiv gustos, un aperitiv pentru evenimente speciale și nu numai.

rulade

Foto: Rulade de gâscă cu sos de gutui – iStock

Îți trebuie:
4 bucăți piept de gâscă
sare, piper
2 linguri bulion
1 fir praz
600 g gutui
1 ceapă
3 linguri ulei de rapiță
150 ml vin de mere
175 ml supă instant
4 linguri făină
Pregătești așa:
Se spală carnea, se șerge cu un prosop de hârtie, se presară pe ea sare și piper și se unge cu bulion.
Se spală și se curăță prazul, se taie bucăți lungi de 6 cm, crestate pe lungime. Se opăresc bucățile 2 minute în apă cu sare, apoi se scurg și se așază pe bucățile de piept de gâscă.
Se spală gutuile și se taie cubulețe. Se pun câteva bucăți peste foile de praz, apoi se rulează pieptul și se fixează în scobitori. Se toacă ceapa.
Se prăjesc ruladele în 2 linguri de ulei, apoi se iau de pe foc.
Se călesc în ulei ceapa și restul de cubulețe de gutui. Se adaugă din nou ruladele, se stinge totul cu vin și supă și se lasă totul să fiarbă încă 15-20 min.
Se strecoară sosul și se îngroașă cu făină și se toarnă peste garnitură și rulade.

Rețetă de Elena Râncioagă, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Aici vei găsi o altă rețetă de rulade-aperitiv

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!