Ruladă la tigaie cu căpșuni

Ruladă la tigaie cu căpșuni, un preparat rapid și fără multă căldură în bucătărie. Această ruladă este un desert delicios care poate fi preparat foarte ușor
Căpșunii sunt plante din familia Rosacealeor (din aceeași familie cu cireșele, vișinii, dar și cu merii, perii, prunii, piersicii, caișii, corcodușii, murele și zmeura). Căpșuna este un fruct de lux, a cărui apariție se apreciază că a avut loc în jurul anului 1750, în apropierea orașului francez Brest.
Căpșunile sunt drenori limfatici prin excelență, acționează în special asupra ganglionilor limfatici – și ulterior asupra rinichilor, stimulând eliminările renale de toxine și acizi. acțiunea principală a căpșunilor este asupra ganglionilor limfatici – pe care îi ”curăță” de toxine, stimulând eliminarea și circulația acestora de-a lungul limfaticelor spatelui. Căpșunile au efecte anti-oxidante (anti-îmbătrânire), efecte de detoxifiere și neutralizare a radicalilor liberi.
Căpșunele sunt considerate ”fructe ale evenimentelor” – simbolizând întoarcerea zilelor fericite. Forma sa rotunjită (simbol carnal și feminin), roșul epidermei și pulpei (atracția căldurii, dar și sexualitatea) – combinată cu verdele caliciului și penducului (iubirea inimii) – reprezintă adesea mesagerul iubirii/dragostei de cuplu.

rulada

Foto: Ruladă la tigaie cu căpșuni – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
4 ouă
8 linguri făină
10 linguri zahăr
30 ml ulei
400 g brânză
15 căpșuni
1 praf de sare
Pregătești așa:
Mixezi ouăle cu 4 linguri de zahăr, sarea, 8 linguri de făină și 2 linguri de ulei. Pui compoziția în tigaia rece, unsă cu ulei, apoi acoperi cu folie de aluminiu și lași pe foc 5-6 minute. Întorci și pe cealaltă parte, pe urmă pui foaia de blat pe un fund de lemn acoperit cu folie alimentară și o lași să se răcească puțin.
Mixezi brânza cu zahărul rămas și o întinzi uniform peste blat. Cureți căpșunile și le pui pe un băț. Pui căpșunile peste brânză și rulezi strâns, cu ajutorul foliei alimentare. Scoți bățul și răcești rulada ½ oră.

Rețetă de Ana Avram, Baia Mare, jud. Maramureș

Încearcă și această rețetă de ruladă-aperitiv.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!